top of page
ORE REMEDIALE, SIMULĂRI BAC, EVALUĂRI, CONSILIERE ȘI ORIENTARE ÎN CARIERĂ, EXCURSII TEMATICE

Lansarea proiectului ROSE, subproiect Construim (caractere), Dezvoltăm (aptitudini), Îndrumăm (viitorul)-CDI

    Liceul Tehnologic „Transilvania” Baia Mare anunţă lansarea Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE – Romanian Secondary Education Project), subproiect  "Construim (caractere), Dezvoltăm (aptitudini), Îndrumăm (viitorul)-CDI" (cod proiect 1421), începând cu data de 01.10.2018 (acord de grant nr. 462/SGL/RII/01.10.2018), implementat de către Ministerul Educației Naționale (MEN), prin Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (UMPFE).


     Proiectul se va derula pe o perioadă de 48 luni, liceul nostru având la dispoziţie un buget de 100.000 EUR (451.290 lei - categoria de grant mediu) pentru implementarea activităţilor şi dotare.


    În anul şcolar 2017 - 2018, echipa de elaborare a propunerii de proiect, formată din: prof. Todoruț Victor – director, prof. Orha Ioan – director adjunct, prof. Dumitrașcu Doina, prof. Boje Lidia, prof. Mile Paula, prof. dr. Frânc Sorin Mihai, prof. Seciu Mihaela, Moldovan Rodica – secretar, Lenghel Călin – informatician, a analizat necesităţile educaţionale ale elevilor din clasele de zi şi seral şi a întocmit un plan de activităţi care să vină în sprijinul lor, sub formă de ore remediale la materii precum română, matematică, engleză, franceză, fizică-chimie, geografie, socio-umane, biologie şi TIC, activităţi de simulare-evaluare, de consiliere şi orientare şi activităţi extracurriculare sub formă de excursii tematice, concursuri şi workshop-uri, având ca scop dezvoltarea abilităților cognitive de analiză, sinteză și sistematizare, precum și creșterea capacității elevilor de a face față stresului inerent unui examen.  
    De asemenea, în scopul creării unui cadru optim de derulare a activităţilor de documentare, se doreşte înfiinţarea şi dotarea unui Centru de Documentare şi Informare în instituţie, facilitând astfel accesul elevilor la informaţie. Existența unui CDI va crea ambientul perfect pentru realizarea unor activități activ-participative de predare-învățare, lecții interactive, activități extrașcolare, accesul elevilor la modele de subiecte de bacalaureat, precum și realizarea atestatelor profesionale necesare absolvirii cu succes a studiilor liceale.


    Începând cu data de 01.10.2018, a fost semnat acordul de grant, urmând ca echipa de management al proiectului, formată din: prof. Boje Lidia – coordonator de grant al proiectului, prof. Dumitrașcu Doina - asistent proiect (responsabil activități de sprijin și activități extrașcolare), Poenaru Sava – administrator financiar I - responsabil financiar al proiectului, Szalontai Nadia – administrator financiar II - responsabil pentru realizarea achizițiilor din proiect, să selecteze echipa de implementare a proiectului şi să demareze activităţile propuse. 


     Obiectivul general al proiectului este ameliorarea rezultatelor la învățătură și la examenul de absolvire a elevilor de liceu pe perioada proiectului și după aceasta, iar obiectivele specifice ale proiectului sunt: O1: reducerea absenteismului prin scăderea cu 2,5% anual a numărului total de absențe ale elevilor de liceu; O2: creșterea procentului de absolvire a liceului cu 1% anual și a susținerii examenului de atestat profesional al elevilor din clasele terminale (100%); O3: creșterea procentului de înscriere și promovare a examenului de Bacalaureat cu 1% anual al elevilor din clasele terminale; O4: Crearea cadrului de derulare a activităților de documentare și informare prin  înființarea și dotarea unui Centru de Documentare și Informare.


      În sprijinul activităţilor propuse, vom colabora cu conducerea colegiului, cu comunitatea şcolară şi comunitatea locală.

Data: 28.10.2018

Webdesign & site editing - Lidia Boje

 

© 2023 by ABC After School Programs. Proudly created with Wix.com

bottom of page